Tähistame emakeelepäeva! Vikerraadio e-etteütlus 2021.

, 4. märts 2021

Vikerraadio tänavune e-etteütlus toimub esmaspäeval, 15. märtsil kell 10.25 vikerraadio.ee. E-etteütluse tekst loetakse Vikerraadio eetris ette kell 10.25 ning  kui soovid selle ka raadiosse saata ja osaleda auhindade loosimisel, siis tuleb tekst sisestada Vikerraadio kodulehel olevasse aknasse (aktiveerub samal päeval kell 10). Etteütlust saab kirjutada ja raadiosse saata kella 11ni, teksti loetakse ette mitu korda.

Etteütluse ajal on meil küll distantsõpe, aga siiski on kõigil soovijatel võimalus osaleda ja meie kooli emakeeleõpetajad arvestavad teie osalemist ning selle eest on võimalik saada hinne. Sa võid etteütluse kirjutada ka paberile (palun vaata, et oleks loetav käekiri) või teha elektroonselt, palun saada kuvatõmmis või tekst fotona aineõpetajale (meilid on olemas kooli kodulehel). Etteütlus peab jõudma sinu aineõpetaja postkasti hiljemalt kell 12.

Vikerraadio kutsub kõiki osalejaid jagama ka fotosid etteütluse kirjutamisest. Fotod on oodatud aadressile viker@err.ee, sotsiaalmeedia teemaviide on #vikerraadioetteütlus.

Võitjad kuulutatakse välja kell 14.05 algavas Vikerraadio saates, kus selgitatakse üksipulgi lahti ka tekst. Võimalusel kuula kindlasti seda saadet, isegi kui sa oma tööd raadiosse ei saatnud. Parimad kuulutatakse välja kuues kategoorias: õpilased, täiskasvanud, filoloogid ja emakeeleõpetajad, muu emakeelega inimesed, kuulmispuudega inimesed ning välismaal elavad-õppivad eestlased. Eriauhind antakse parimale nutiseadmega kirjutajale ning auhindu loositakse välja kõikide osalejate vahel, olenemata tulemusest.

Kirjutama on oodatud kõik keelesõbrad, kel soov oma teadmised proovile panna ja ilusat eesti keelt väärtustada. Mõnusat emakeelepäeva!

Panorama Theme by Themocracy