Põhikooli õppekäik Tallinna 23.01

, 24. jaan. 2019

Kolmapäevane koolipäev toimus Tallinnas, kus esmalt külastati Vabamut (okupatsioonide ja vabaduse muuseum) ning saadi osa muuseumitunnist Argielu Nõukogude Eestis. Muuseumitunnis rännati ajas tagasi ja jõuti Õismäe kööki, kus arutleti igapäevaelu teemadel ning vaadati, milline nägi välja üks tüüpiline korter, kus elati. Kõigil õpilastel oli võimalus ka ise väike etteaste ette valmistada, teemaks ikka igapäevaelu nõukogude ajal. Räägiti ja analüüsiti nõukogudeaegseid anekdoote ja fotosid ning pöörati tähelepanu ühiskonnas valitsevale ebavõrdsusele ja selle põhjustele. Oli väga põnev rännak ajas tagasi.

Muuseumi külastusele järgnes VAT teatri etendus #kaotamindära, mis räägib sotsiaalmeedias levinud kurikuulsast mängust Sinivaal. Näidendisse on põimitud rohkelt valusaid teemasid, alustades mängusõltuvusest, koolikiusamisest, keerulistest kodusuhetest kuni identiteedi varguseni. Pärast lavastust toimus töötuba „ Noor virtuaalmaailmas“, kus analüüsiti nähtud teemasid ja otsiti lahendusi erinevatele probleemidele, mis lavastuses ilmnesid. Oli väga mõtlemapanev pärastlõuna, aga samas vaheldus klassiruumis toimuvale õppetööle.

Õppekäiku toetas ESF.

 

Kristi Luik
Õpetaja, huvijuht

  

Panorama Theme by Themocracy