Õppekäik Tallinna 22.11.18

, 23. nov. 2018

Neljapäeval toimus 10.a  ja 11.a  klassi (osalejaid oli ka 11.e klassist) õppekäik Tallinna, kus külastati Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe kompleksi. Õpilased ja nendega kaasas olnud õpetajad said osa kahest vahvast töötoast. Üks töötubadest toimus Maarjamäe lossis, haridusprogrammis harutati üheskoos lahti Eesti ajaloo sündmuste umbsõlmed.  Peatuti sündmustel, mis on Eesti rahvast mõjutanud 100-aastase ajaloo vältel. Läbi näituse „Minu vaba riik“ kulgedes said õpilased ennast proovile panna ajajoone loomises, Iseseisvusmanifesti ette lugemises, taasiseseisvumisaegse hüüdlause koostamises ja veel paljudes teistes ülesannetes. Nii mõnelegi sai selgemaks ajaloo tumedam pool ja tekkis huvi meie rahva loo vastu.

Teine töötuba toimus filmimuuseumis ja kandis pealkirja „Esinemiskunsti A ja O“

. Esinemiskunsti põhitõdesid tutvustava kaasava haridusprogrammi raames õpiti neid kohe ka praktikas veenvalt kasutama. Tunnis loodi seoseid osalejate endi esinemisolukordadega, selleks kasutati spetsiaalselt salvestatud õppevideoid, mis aitasid praktilise töötoa materjali paremini lahti mõtestada. Töötoad olid tõesti aktiivsed ja praktilisi oskusi ning teadmisi andvad. Päev lõppes Maarjamäe tallihoones, kus vaatasime näitust „ Vabaduse kõla. Eesti levimuusika lugu“.

Meie õppekäiku Tallinna toetas ESF.

Kristi Luik
õppejuht

Panorama Theme by Themocracy