Õppekäik Tallinna Telliskivi Loomelinnakusse

, 1. juuni 2018

31.mail külastasid meie kooli 10.a ja 11.a klass Tallinnas asuvat Telliskivi Loomelinnakut. Päev algas MTÜ Mondo maailmaharidus- ja koolituskeskuses, kus kõigepealt tutvustati meile Mondo tegevust Eestis ja maailmas ning siis osalesime inimõiguste töötoas. Meile räägiti lühidalt põhiõigustest, vaatasime lühifilmi ja tutvusime konkreetsete inimõiguste rikkumise juhtumitega Eestis ja mujal Euroopa Liidus. Õpilased said ka ise aktiivselt kaasa lüüa, sest tuli lavastada väike reklaamklipp või etüüd etteantud teemal. Töötoa lõppedes sai tutvuda ja soovi korral ka osta Ghana, Keenia, Uganda ja Afganistani partnerkogukondade käsitöötooteid. Lõunasööki pakkus meile gluteenivaba söögikoht nimega Kivi Paber Käärid. Päev lõppes Escape Room Factory erinevates põgenemistubades. Escape Room on interaktiivne põnevusmäng, kus osalejad peavad lahendama erinevaid ülesandeid, mõistatusi, kasutama vihjeid ning strateegiaid jõudmaks soovitud tulemuseni. Põnevusmängu eesmärgiks on teematoast pääseda 60 minuti jooksul, meeskonnas on korraga max kuus mängijat. Põgenemistoad pakuvad suurepärast võimalust arendada meeskonnasisest koostööd, olla loovad ja nutikad. Oli üks mõnus tegutsemist ja põnevust ning uusi teadmisi täis päev, mis sobis igati ühe pika ja pingsa kooliaasta lõpetamiseks.

Kristi Luik
õppejuht

Panorama Theme by Themocracy