Õpilased köögis

, 15. apr. 2018

(Praktiline töö – Sigrid Rüütmann ja Mairi Rannu)

12. aprillil tegime oma praktilise töö raames süüa ning teenindasime kliente meie oma koolis, Mortye kohvikus. Mairi välja käidud mõte meeldis mulle koheselt ning valisime endale samal päeval kohe ka juhendaja, Kristi, ning panime mõtte jooksma. Tegin vastava plakati, mida võis näha nii koolis, kohvikus, Rapla raamatukogus, Facebookis ning ka Karijääri messil. Ütleme nii, et kõik läks plaanipäraselt ja üle ootuste hästi!       Minu hommik algas kella seitsme ajal kohvikus, kus asusin kaunistama laudu ja üldist ruumi. See sai imeilus! Valmistasime neli rooga – kanapastat pestoga, sealiha sibula ja juustu kattega, mille kõrvale pakkusime värsket salatit ning keedetud kartulit, juurvilja püreesuppi kana ja krutoonidega ning kohupiima purukooki. Kui toidud olid valmis, asus Mairi leti taha teenindama ning mina jäin Ritaga kööki toimetama.       Hommikupoolik oli vaikne ja juba mõtlesime peas läbi, mida alles jäänud toiduga teha. Kella kahe ajal oli aga saal rahvast täis ning potid-pannid tühjenesid kiirelt. Üsna pea olid praed otsas ja pakkuda saime veel suppi ning kooki, millest ka praktiliselt mitte midagi alles ei jäänud. Oma maja rahvast käis päeva jooksul üllatavalt vähe, millest on küll veidi kahju, aga sellegi poolest kliente meil jagus. Tagasiside oli ääretult positiivne ning korduvalt küsiti, kas teeme tulevikus ka midagi taolist. Kes teab!?
Kuna samal päeval toimus ka meie kooli maja 22. sünnipäeva tähistamine, aitasime katta ja kaunistada ja kooli saali.  Arvan, et saime täitsa hästi hakkama.    
Tahame tänada Ritat koostöö ja usaldamise eest, Kristit juhendamise ja reklaami eest, mida ta meile hoogsalt Karijääri messil tegi, ning muidugi ka kõiki armsaid, kes kohvikut külastasid! 

Päikest!

 
 

Panorama Theme by Themocracy