Teatrikülastus 19.01.2018

, 22. jaan. 2018

Reedel, 19.01 oli meie kooliperel võimalus külastada VAT teatri etendust „Müller peab lahkuma“. Tuntud saksa autor Lutz Hübner kirjeldab terava huumoriga lapsevanemate heitlusi haridusmaastikul. On ju teada arvamus, et heasse kooli pääsemine tagab edu hilisemas elus. Nii ongi ühte klassiruumi kogunenud hulk lapsevanemaid ning nad on otsustanud, et nende võsukesi õpetav pedagoog peab oma ametist lahkuma, sest ta on kaotanud nende usalduse ja kõigele lisaks on drastiliselt langenud ka õpilaste hinded ning klassiruumis valitseb halb õhkkond. Vaatajate silmade ees rullub lahti vägagi reaalne olukord koolielust, millesse me kõik võime sattuda või olemegi juba seal olnud. Mihkel Seederi poolt tõlgitud Eesti lavaversioonis on südika õpetaja Mülleri rollis Elina Reinold. Teistes rollides astuvad lavale Liisa Pulk, Maria Avdjuško, Meelis Põdersoo, Ago Soots ja Tanel Saar.

See on teatritükk, mida peaks nägema iga õpetaja ja lapsevanem, juurdlemisainet jagub siin kõigile.

Meie bussisõitu toetas ESF. Fotod on teinud Siim Vahur.

 

Kristi Luik
õppejuht

Panorama Theme by Themocracy