10.a ja 11.a klassi õppekäik Tallinna

, 29. nov. 2017 15:43

Teisipäeval, 28.11 toimus järjekordne õppekäik Tallinna, kuid seekord võtsid sellest osa 10.a ja 11.a klass. Esmalt külastasime käesoleva aasta oktoobri alguses avatud Maarjamäe lossi pargis asuvat Eesti Filmimuuseumit. Muuseumis ootas meid giid, kes viis läbi haridusprogrammi „Filmi sisse minek“, programmi raames tutvusime püsinäitusega „ Duubel ÜKS“. Filmimuuseumi esimene näitus võtab filmitegemise protsessi pulkadeks lahti ja jagab kõigile filmi tegemise ning filmitegijate saladusi. Näitusel liigutakse läbi erinevate filmitegemise etappide justkui kaamerataguses maailmas – aimu saab stsenaariumi, võttepaiga, montaaži, valguse ja heli rollidest ühe hea filmi juures. Kõige populaarsemaks osutus nn green screen stuudio, kus saab end filmitegijana proovile panna, tehtud video salvestada ja endale meilile saata. Programm lõppes väikese võistlusega, kus erinevad rühmad pidid kokku viima filmi pealkirja ja teksti antud filmist ning mõistatama, milline filmi tutvustav plakat sobib linateose pealkirjaga. Nuputamist ja vaidlusi jagus mitmeks minutiks. 

Filmimuuseumist suundusime lõunasöögile ja sealt edasi CityJungle elamusgolfikeskusesse. Eriefektidega varustatud elamusgolf  on aktiivne, kaasahaarav ja meelelahutuslik ajaveetmisvõimalus. Õpilased jagunesid meeskondadeks, et teha koostööd meeskonnaliikmete vahel ja samas anda ka individuaalne parim panus. Mängu eesmärgiks on võimalikult väheste löökidega pall auku toimetada, rajad on erineva raskusastmega ning lisaks tuleb ju arvestada ka meeskonnaga. Oli huvitav ja põnevust pakkuv pärastlõuna. Meie väljasõitu toetas ESF. 

 

Kristi Luik
õpetaja, õppejuht

Panorama Theme by Themocracy