TTÜ Mektory ning Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi külastus 30.03.17

, 4. apr. 2017 08:26

Mektory – see on innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus, kus seotakse teoreetiline õpe praktilisega. Päev algas tutvustava majatuuriga  ja pärast seda oli kõigil võimalus osaleda töötoas, kus tutvustati  põnevaid fakte päikesesüsteemist, planeetidest, universumist ning selle struktuurist ja muudest taevaobjektidest. Lisaks vaatasime kosmoselendude lähitulevikku ja arutasime kosmoseturismi võimalusi. Rääkisime ka astronautikast, lennust Marsile ning planeetide-, tähtede- ja galaktikavahelisest reisimisest. Töötoa lõpuosas said kõik osalejad  proovida ka oma näpuosavust. Maja on tõesti äge, aga see, mida seal maja sees tehakse, on tuhat korda ägedam.

Päeva teises pooles külastasime Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumit. Uurisime disaini püsiekspositsiooni  ja saime teada, mis on disain, milleks seda vaja on, mis rolli mängib disainis eseme välimus, otstarve ja materjal ning kuidas see kõik meid mõjutab. Pärast arutlevat ringkäiku said osalejad kogeda loomise protsessi: idee, kavand, teostus, kujundades endale rinnamärgi.

Oli väga ilus kevadpäev, kus palju põnevaid teadmisi  ja eredaid muljeid.

Meie sõitu toetas ESF.

Kristi Luik
huvijuht, õpetaja

Panorama Theme by Themocracy